arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcheckdiamondotplay Ga naar content

Geschiedenis

Elke dag is Bieze Food Group op zoek naar nieuwe mogelijkheden in de markt. Dit was al zo in 1954, toen Frank Eduard Bieze besloot om zelfstandig ondernemer te worden. Hij had een neus voor de mogelijkheden in de markt, behoeftes van zijn klanten en de gave om anderen in zijn enthousiasme te betrekken. Van accu’s tot maagtabletten, van koekjes en thee, tot uiteindelijk salades, waar Bieze groot mee is geworden.

1956

Oprichting Bieze (toen F.E. Bieze Import)

In 1956 koopt Frank Eduard Bieze J.L. Bakkers Agenturen NV wat toendertijd handelde in luxe koekjes, biscuitjes, thee, nootjes, mosterd en nog veel meer. Deze producten werden geleverd aan de vele delicatessenwinkels die Nederland toen nog rijk was. 

1958

Caravantour

Om de producten te verkopen ontwikkelt Frank Eduard Bieze een innovatieve verkoopstrategie. Hij pakt een caravan vol met zijn producten, zorgt dat hij sherry, bier en koffie aan boord heeft en rijdt langs verschillende delicatessenwinkels. Hij nodigt de eigenaar van de winkel uit in zijn caravan en voert hier in alle rust een verkoopgesprek onder het genot van een drankje.

1960

Bieze begint met het verkopen van salades

De eerste salades die door Bieze worden verkocht zijn de salades van Docter Hammer. Het is voor het eerst dat Bieze een vers product opneemt in zijn assortiment.

1962

Eerste bedrijfspand in Hilversum

De zaken gaan goed en daardoor wordt het noodzakelijk dat er een bedrijfspand komt. In 1962 worden de eerste personeelsleden aangenomen. F.E. Bieze Import verkocht toendertijd cocktailzoutjes; Stixi's. 

1969

Verhuizing naar Loosdrecht

Het eerste bedrijfspand van Bieze wordt al snel weer te klein. In 1969 verhuist Bieze Import naar Loosdrecht.

1979

Verhuizing naar Almere

Bieze BV verhuist in 1979 met 25 werknemers naar Almere. Bieze Import BV bereikte in dat jaar een omzet van bijna tien miljoen gulden met het importeren van salades, sauzen, kwark en zoutjes uit Duitsland, thee, kruiden en biscuits uit Engeland en zoutjes uit Frankrijk.

1982

Van vader op zoon, Frank Bieze wordt directeur

Frank Bieze jr is 28 jaar als hij in 1982 directeur wordt, omdat zijn ouders naar Canada vertrekken.

1986

F.E. Bieze Import wordt overgenomen door Wernsing Feinkost

1988

Bieze introduceert aardappeltjes

Om de retailers warm te maken voor de innovatieve aardappelspecialiteiten wordt er in 1997 een campertour opgezet. De camper wordt voor de deur gezet bij grote inkooporganisaties en kunnen de nieuwe producten van Bieze direct proeven.

1989

Verhuizing van Almere naar het nieuwe pand in Nijkerk

Op 4 november 1989 wordt het nieuwe pand met productiehal van Bieze Import officieel geopend. Bieze import telt op dat moment 44 personeelsleden. 

1996

F.E. Bieze Import BV wijzigt in Bieze BV en de eerste overname; Unispec (Uniek in Specerijen)

1998

De Zuivelmaatschappij

Koekjes, salades en zuivel waren de belangrijkste producten van Bieze. Als Bieze BV besluit meer focus te leggen op zuivel, ontstaat De Zuivelmaatschappij. 

1998

Ontstaan Vers Logistiek

Vers logistiek ontstaat in 1998 omdat, door de snelle groei van Bieze, het noodzakelijk wordt de meerdere richtingen binnen het bedrijf op te splitsen in aparte bedrijven. Alle medewerkers van transport en planning krijgen een nieuwe functie binnen het nieuwe bedrijf. 

2000

Epos smelt samen met Unispec

In 2000 smelt Epos samen met Unispec, waardoor Epos vanaf 2000 deel uit maakt van Bieze Food Group. In 2002 verhuisd Epos naar Nijkerk. 

2005

Overname Neptunus Vishandel & CêlaVíta

2007

Overname La Cuisine Culinaire

2011

Dutch Spices & Nikita bij de groep

Nikita is het eerste Belgische bedrijf dat zich bij Bieze Food Group aansluit. Eind 2011 wordt Dutch Spices opgericht door Epos waarmee ze zich onderscheiden in de markt met het produceren van allergeenvrije kruiden. 

2012

Verkoop CêlaVíta

‘Een bedrijf verkopen? Dat doen wij niet!’ Dat is de eerste reactie toen McCain CêlaVíta wil overnemen. Toch weet McCain met juiste argumenten te overtuigen om afstand te doen van CêlaVíta. 

2013

Overname StarMeal, Jebo en Twente Foods

De groep Belgische bedrijven breidt zich verder uit door de overname van Jebo en Starmeal. Met het brede (vers) assortiment zorgt Bieze Food Group er nu voor dat ze gezamenlijk de markt nog beter kunnen bedienen en voorzien nog meer in de behoefte van de markt naar gezonde en ook lekkere producten. Daarnaast wordt door de overname van Twente Foods de positie binnen de zuivelmarkt versterkt en wordt gezamenlijk met De Zuivelmaatschappij de Dutch Dairy Group gevormd.

2014

Foodmaker overgenomen door Starmeal

Sinds december 2014 is Starmeal 100% eigenaar van restaurantketen Foodmaker. Sinds deze tijd is het concept van Foodmaker volledig vernieuwd. De 'Salad Farm' staat nu centraal, waar de klanten verse salade kunnen opscheppen. De filosofie van Foodmaker; verse en gezonde voeding, met veel groenten en zonder toegevoegde smaakstoffen, bewaarmiddelen en mayonaise.

2016

De Flier is af! Logistiek verhuist naar de Flier onder de naam BFG Warehousing

In 2016 is het de tijd van uitbreiding en groei. Het distributiecentrum van Bieze Food Group verhuist naar Riddererf 2 en de logistieke activiteiten worden samengebracht onder een dak. BFG Warehousing is geboren! Met een vloeroppervlakte van ca. 15.000 m2 is dit één van de grootste duurzaam gekoelde distributiecentra van Nederland.

2016

Foodmaker naar Nederland

Op 8 december 2016 opent een nieuwe locatie van Foodmaker in Den Haag. De vestiging in Den Haag is de eerste vestiging van Foodmaker buiten België.

2017

Extract wordt overgenomen door Epos

Extract BV verbreedt het assortiment van Bieze Food Group vanaf 2017 met verse pesto's en tapenades. 

2017

40-jarig jubileum; Frank Oscar Bieze

Frank Bieze ontvangt ter gelegenheid van zijn 40-jarig jubileum bij Bieze Food Group de erepenning in zilver van de gemeente Nijkerk toegekend gekregen. Deze erepenning wordt uitgereikt door de burgemeester van Nijkerk, Gerard Renkema.

2017

BFG behaalt BREEAM Excellent Certificaat

Begin dit jaar heeft Bieze Food Group het certificaat vanuit BREEAM ontvangen met een classificatie van 4 sterren, ofwel Excellent!

2018

La Cuisine Culinaire fuseert met Bieze BV

Met ingang van 1 januari 2018 fuseert LCC BV met Bieze BV. Alle activiteiten van LCC gaan verder onder de naam Bieze Specialties. 

2018

Jebo & Nikita worden BE FOOD! NV

Vanaf maart 2018 gaan de Belgische bedrijven Jebo en Nikita zeer nauw samenwerken. Vanaf deze maand gaan ze dezelfde bedrijfsnaam gebruiken! Wel blijft Be Food! nv een bedrijf met twee aparte productielocaties.

Terug naar over BFG