DE VOEDSELTRANSITIE
Een collectieve uitdaging
We bevinden ons in een voedseltransitie die vraagt om leiderschap, samenwerking en vernieuwing van iedereen die actief is in de foodsector. Hierbinnen staan we samen voor talloze uitdagingen, zoals de eiwittransitie, verantwoorde productie, het stimuleren van gezonde consumptie, het reduceren van CO2-uitstoot en het tegengaan van voedselverspilling.
In 2050 leven er op onze planeet meer dan 9 miljard mensen. Die moeten allemaal van voedsel worden voorzien. Hoe gaan we dit met elkaar doen? Daarin denken we graag vooruit.
Nu al gaat een op de tien mensen ter wereld met honger naar bed. Tegelijkertijd zijn er op het land voedseloverschotten die verspild dreigen te worden. We zijn continu op zoek naar de juiste balans.
Daarbij kunnen de natuur en het klimaat onze huidige voedselbehoefte nauwelijks aan. Milieuthema’s, zoals klimaatverandering, vervuiling, biodiversiteit, ecosystemen en circulaire economie, spelen een grote rol voor iedereen in de foodwereld, zo ook voor ons. Wij houden ons actief bezig met de vraag van vandaag en met de gezamenlijke uitdagingen voor de toekomst.
DUURZAAMHEIDSTHEMA'S
We richten ons bij Bieze Food Group vooral op de volgende duurzaamheidsthema’s: